Onko autosi katsastuksen tarpeessa?
Ei hätää, meillä se onnistuu vaivattomasti!

Palvelut

Katsastus

Liikenteen turvallisuuden kannalta on tärkeää, että puolueeton asiantuntija tarkastaa säännöllisesti ajoneuvojen teknisen kunnon. Määräaikaiskatsastuksessa tarkastetaan kaikki liikenneturvallisuuteen vaikuttavat teknilliset tekijät. Tarkastuskohteita ovat mm. jarrut, renkaat, ohjaus, hallintalaitteet, valot ja pakokaasupäästöt. Katsastusajan määräytymisen voit tarkistaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sivuilta.

Muutoskatsastus

Muutoskatsastus on ajoneuvon muutosten hyväksymiseksi ja rekisteriin merkittyjen tietojen muuttamiseksi tai täydentämiseksi suoritettava katsastus.

Rekisteröintikatsastus

Rekisteröintikatsastus suoritetaan yksittäisen ajoneuvon luokittelua varten. Siinä todetaan ajoneuvon rekisteröintiä varten tarpeelliset tiedot sekä tarkastetaan, onko ajoneuvo kunnoltaan turvallinen sekä mitoiltaan ja varusteiltaan säännösten mukainen.

Kuntotarkastus

Puolueettoman katsastusmiehen tekemässä autotestissä selvitetään auton kunto. Auton vaihdon yhteydessä kuntotarkastus on hyvä lisä ja auttaa varmistamaan ostopäätöstä. Tarkastuspöytäkirjan perusteella teet tarvittavat korjaukset ajoissa ja vältyt kalliilta ja ikäviltä yllätyksiltä. Ostajana varmistut, että auton kunto ja hinta ovat kohdallaan ja myyjänä voit vauhdittaa ostopäätöstä ja perustella hintapyyntöäsi.

Rekisteröinti - omistajanvaihdokset

Katsastusasemalla hoidetaan ajoneuvosi rekisteröinti nopeasti ja vaivattomasti. Saat uuden rekisteröintitodistuksen heti mukaasi. Rekisteröinti tulee tehdä 7 pv:n kuluessa muutoksesta.

Siirtoluvat

Saat meiltä ajoneuvon siirtoa varten annettavan luvan ajoneuvon liikenteessä käyttämiseen. Siirtolupa myönnetään käytön edellyttämäksi ajaksi, kuitenkin enintään 7 päiväksi.

Ajanvaraus netissä

Voit hoitaa ajanvarauksen Internetin avulla. Netistä voit kätevästi ja vaivattomasti valita itsellesi parhaiten sopivan ajan ja katsastusaseman.

Drive-In- katsastus

Ajoneuvosi määräaikaiskatsastus ilman etukäteen tapahtuvaa ajanvarausta, Ajat vain asemalle ja autosi katsastetaan odottaessasi.

Liikennekäytöstä poisto

Liikennekäytöstäpoiston voi suorittaa auton rekisteriotteen ilmoitusosalla, joko ajoneuvon omistaja tai haltija. Ajoneuvoveron ja liikennevakuutuksen maksuvelvollisuus päättyy poisto päivään, ja jatkuu edelleen kun auto ilmoitetaan liikennekäyttöön. Liikennekäytöstäpoisto ilmoitusta ei voi tehdä ilman poikkeus syytä L- luokkaan kuuluvista ajoneuvoista (Mopo, moottoripyörä, kolmipyörä, kevyt nelipyörä sekä nelipyörä)
Lisätietoja saat Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin internet-sivuilta.

Vakuutukset

Voit hoitaa asemallamme kaikki ajoneuvosi vakuutukset kerralla kuntoon. Saat katsastusasemalta halutessasi myös vapaaehtoisen autovakuutuksen.

Kaupparekisteriotteet

Katsastusasemalta saat yrityksien, yhdistyksien tai toiminimien viralliset kaupparekisteriotteet, jotka ovat voimassa 3 kuukautta.

Ajoneuvotodistus

Tilaamme puolestasi sinulle rekisteröintikatsastuksessa tarvittavat todistukset. Varmimmin todistus saadaan kun ajoneuvo on valmistettu Saksassa tai ollut siellä rekisterissä.

Veneen rekisteröinti

Veneen rekisteröinti onnistuu nyt kaikissa toimipisteissämme. Lisätietoa veneen rekisteröinnistä saat http://www.venerekisteri.fi/

Mukavampi tapa katsastuttaa auto!

Katsastusajankohta

Määräaikaiskatsastusaika, jos ajoneuvolla on käyttöönottopäivä merkitty

Ajoneuvo on katsastettava viimeistään sen rekisteriotteen teknisen osan yläreunaan merkittynä käyttöönottopäivää vastaavana päivänä. Katsastuksen voi suorittaa aikaisintaan neljä kuukautta ennen kyseistä päivää. Kuorma-auto ja kokonaismassaltaan yli 3500 kg painava perävaunu voidaan kuitenkin katsastaa aikaisintaan kuusi kuukautta ennen kyseistä päivää.

Erillisessä kytkentäkatsastuksessa tiettyyn vetoautoon kytketty raskas perävaunu voidaan katsastaa samanaikaisesti vetoautonsa kanssa.

Vuosikatsastusajan määräytymisen ratkaisee vain käyttöönottopäiväkenttään merkitty päivämäärä. Muilla rekisteriotteeseen merkityillä päivämäärillä ole katsastusajan määräytymisen kannalta merkitystä. Jos viimeinen katsastuspäivä on pyhä tai lauantai, siirtyy takaraja seuraavaan arkipäivään.

Katsastusajan määräytyminen, jos käyttöönottopäivää ei ole merkitty rekisteriotteeseen

Osassa ajoneuvoista käyttöönottopäivämäärä on merkitty epätäydellisesti, ts. se sisältää vain käyttöönottovuoden (esim. 00.00.78). Näissä tapauksissa määräaikaiskatsastusaika määräytyy rekisteritunnuksen viimeisen numeron perusteella alla olevan taulukon mukaisesti.

Kuorma-autolla ja yli 3500 kg painavalla perävaunulla katsastusajan takaraja on sama kuin taulukossa, mutta katsastusaikaa on kuusi kuukautta.

Jos viimeinen katsastuspäivä on pyhä tai lauantai, siirtyy takaraja seuraavaan arkipäivään.

Erillisessä kytkentäkatsastuksessa tiettyyn vetoautoon kytketty raskas perävaunu voidaan kuitenkin katsastaa samanaikaisesti vetoautonsa kanssa.

Tarkempaa tietoa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin internet-sivuilta.

Muut tuotteet

Kaupparekisteriote
10,00
Vastaavuustodistus -TYV (Saksan rekisterissä olleet)
120,00

Katsastus

Katsastus alkaen (tarkemmat hinnat asemilta)
29,00
Määräaikaiskatsastus
40,00 - 52,00
Bensiinikäyttöisen pakokaasutesti (tarkemmat hinnat asemalta) sisältää tarvittaessa OBD-vikakoodimittauksen
30,00-39,00
OBD-vikakoodimittaus (tarkemmat hinnat asemalta) sisätää tarvittaessa pakokaasutestin
30,00-39,00
Henkilö- tai pakettiauton diesel –pakokaasutesti (tarkemmat hinnat asemalta) sisältää tarvittaessa OBD-vikakoodimittauksen
30,00-39,00
Tuontiauton rekisteröintikatsastus (alle 3500kg] (ei sisällä päästömittausta, mittaus hinnaston mukaan)
175,00
Henkilöauton jälkitarkastus
28,00
Henkilöauton jälkitarkastus, toisen aseman
33,00

Rekisteröinti

Rekisteröinti liitteetön
7,50
Rekisteröinti liitteellinen
16,00
Liikennekäyttöönotto
0,00
Liikennekäytöstäpoisto
16,00
Rekisteröintitodistuksen I ja II osan tulostus
7,50
Rekisteröintitodistuksen I osan tulostus
0,00
Sarjakilpi rekisteröitäessä
4,50
Rekisterikilpi kadonneen /turmeltuneen tilalle
6,50
Siirtolupa
13,00
Siirtovakuutus 1 päivä
12,00
Siirtovakuutus lisäpäivät
7,00

Yritys

Herttoniemen Autokatsastus Oy (Hakus) on suomalainen perheyritys, joka perustettiin jo vuonna 1995, kun lainmuutoksen myötä oli mahdollista perustaa yksityisiä katsastusasemia. Ensimmäisen asemansa Hakus rakennutti Herttoniemeen Sahaajankadulle hyvien yhteyksien keskelle.

Katsastustoiminnan Hakus aloitti tammikussa 1997. Halliin asennettiin seitsemän (7) ajoneuvonosturia ja 34:n metrin kuilu raskaalle ajoneuvolle. Tätä ensimmäistä halliamme tultiin katsomaan ympäri Suomen.

Herttoniemessä on käytössä kaksi kevyen kaluston jarrutesteriä, josta toisella on mahdollista tarkastaa myöskin maastoajoneuvot.

Asiakkaita palvellaan nykyisin kolmessa eri toimipisteessä pääkaupunkiseudulla, Herttoniemessä, Hernesaaressa ja Espoossa. Palveluksessamme on 35 työntekijää.

Toimipisteidemme toimivuus, nykyaikaiset laitteet ja autoalan asiantuntevat ammattilaiset tekevät sujuvan katsastuspalvelun mahdolliseksi.

Olemme erityisesti panostaneet asiakaspalveluun. Toimintatavoitteenamme on, että henkilökuntamme palvelee asiantuntevasti ja ystävällisesti ja tekee sen aina tehokkaammin ja entistä paremmin.

Toimipisteidemme aukioloajat ovat pitkiä, jotta kaikilla on mahdollisuus tulla katsastamaan, kun se itselle parhaiten sopii. Arkisin olemme auki 8-20 ja lauantaisin 9-14. Hernesaaren toimipiste palvelee arkisin 8-17. Näin haluamme osaltamme luoda autoilusta turvallista ja ympäristöystävällistä.

Laskutus

Espoo, Herttoniemi

Operaattori: OpusCapita (003710948874)
Verkkolaskuosoite / OVT-tunnus: 003710487756

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Herttoniemen Autokatsastus Oy
PL 37788
00021 LASKUTUS

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Hernesaari

Operaattori: OpusCapita (003710948874)
Verkkolaskuosoite / OVT-tunnus: 003727039714

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Hernesaaren Autokatsastus
PL 21481
00063 LASKUNET​

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Huomioittehan, että katsastusasemilla ei käsitellä ostolaskuja vaan ne lähetetään aina edelleen skannattavaksi taloushallintojärjestelmäämme!
Kustannusseurannan vuoksi pyydämme merkitsemään laskuun tilaavan toimipisteen.

Suomalainen, yksityinen ja palveleva!